Privacybeleid

Privacybeleid van Flowmat (versie van 14 augustus 2018)

Flowmat neemt de bescherming van jouw persoonlijke gegevens zeer serieus. In het algemeen verplichten we ons om niet te verkopen, verhuren, ruilen, in licentie geven of anderszins persoonlijke of financiële informatie over onze klanten door te geven aan derden, behalve wanneer het deel uitmaakt van het verstrekken van een dienst, of wanneer we je uitdrukkelijke toestemming vragen.
Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:
  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst om toestemming vragen om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
Flowmat is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

Door de website van Flowmat te gebruiken en via het bestelproces ga je akkoord met het gebruik van informatie via onze algemene voorwaarden.
Het privacybeleid is voor het laatst aangepast op 14-08-2018.

Gebruik van je persoonlijke gegevens

Wanneer je gebruik maakt van deze site en een bestelling plaatst zal je gevraagd worden om bepaalde informatie te verstrekken, zoals jouw contactgegevens. Wij slaan deze gegevens op en bewaren deze op onze servers. Wij zullen deze gegevens gebruiken om onze overeenkomst met je te vervullen.
Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:
  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Aankoopgeschiedenis
  • Inloggegevens van jouw account

Doeleinden
 
  • Afhandelen bestelling
Wij gebruiken de gegevens die wij verzamelen wanneer je iets in onze winkels koopt om jouw aankoop te verwerken, het product of dienst aan je te leveren en voor administratieve en andere doeleinden die in dit beleid zijn vastgelegd.
  • Afhandelen betaalverkeer
Om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van jouw betaalgegevens. Wanneer je d.m.v. een overboeking betaalt, worden je gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw bestelling te koppelen. Verder gebruiken we je bankrekeningnummer alleen wanneer je geld van ons terugkrijgt.
Wanneer je met iDeal betaalt, gaan je betaal gegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar Myshop.com, onze webshop provider.  Zij verifiëren  deze betaling en communiceren je bestelgegevens vervolgens aan Morestorage BV te Zoetermeer waar de logistieke afhandeling van je bestelling plaatsvindt.
Hierbij krijgen we jouw betaalgegevens niet te zien, Pay.nl vertelt ons alleen of je betaling is gelukt. Indien je kiest voor betaling via Paypal of Klarna zul je de betaling voldoen in de betaalomgeving van Paypal of Klarna. Wij zullen in dit geval geen inzage krijgen in jouw betaalgegevens.
  • Communicatie
Om de communicatie omtrent je bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van jouw e-mailadres en eventueel je telefoonnummer. 

Indien er een product uit je niet op voorraad heb je de mogelijkheid om geïnformeerd te worden over wanneer een product weer op voorraad is. Hiervoor laat je op de website jouw e-mailadres achter en geef je direct toestemming aan ons om het e-mailadres te gebruiken. Jouw e-mailadres gebruiken we om je te informeren als een product weer leverbaar is.
  • Uitvoering wettelijke plicht
Om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij jouw bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn.
  • Marketing (indien toestemming)
Om je van persoonlijke aanbiedingen te kunnen voorzien, maken wij gebruik van jouw persoonsgegevens/contactgegevens. Deze gegevens worden alleen gebruikt wanneer je hier toestemming voor heeft gegeven.
  • Fraudepreventie
Ten behoeve van fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van jouw IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens.

Verstrekking aan derden

De door jou verstrekte gegevens worden dus enkel aan derde partijen doorgegeven, Dit is noodzakelijk voor de levering van de door jou bestelde producten, of aangevraagde diensten. Daarnaast geven wij bijvoorbeeld jouw adresgegevens door aan PostNL en/of DHL om jouw bestelling te kunnen bezorgen.
Om bestellingen volledig/deels te verwerken kunnen (aflever-)adresgegevens worden doorgegeven aan leveranciers van Flowmat zodat zij jouw (deel van de) order kunnen verwerken en verzenden. 
Opsomming van dienstverleners die betrokken zijn bij het totale bestelproces:

-Webshopprovider (Myshop.com)

MijnWinkel BV
Rijnegomlaan 33
2111 XM Aerdenhout
Nederland
 
-Betaalsysteem en bank (IDeal)

Via ‘Rabo IDeal professional’

-Logstieke Afhandeling

MoreStorage B.V.
Goudstraat 65
2718 RD  ZOETERMEER
 
-Bezorging
 
PostNL
DHL

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien jij hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Beveiliging

De website bevat fysieke, elektronische en administratieve procedures ter bescherming van de vertrouwelijkheid van uw persoonlijke informatie, met inbegrip van Secure Sockets Layer ("SSL"). Wij gebruiken SSL encryptie om je persoonlijke informatie online te beschermen. Toegang tot jouw persoonlijke informatie is beperkt. Alleen medewerkers die toegang moeten hebben tot jouw persoonlijke gegevens om een bepaalde taak uit te voeren, krijgen toegang tot je persoonlijke gegevens.

Bewaartermijn

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om je bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht).

Inzage en wijzigen van jouw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.
Je kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.
Om misbruik te voorkomen, kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Vragen of klachten

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens.

E-mail: info@flowmat.nl

Postadres:
Touch2Nature(Flowmat)
Oudedijkse Schiekade 17b
3043 LA Rotterdam


Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.